Szanowni Goście
W trosce o bezpieczeństwo zarówno Państwa jak i naszego personelu zgodnie z wytycznymi Ministerstwa Rozwoju oraz Głównego Inspektoratu Sanitarnego w naszych hotelach wprowadziliśmy następujące procedury:
- Umieszczenie w widocznym miejscu przed wejściem do hotelu i w recepcji informacji o maksymalnej liczbie Gości mogących jednocześnie przebywać w danej części obiektu.
- Umieszczenie na terenie hotelu dozowników z płynem do dezynfekcji rąk dostępnych dla Gości.
- Ograniczenie do minimum czasu przebywania Gości przy recepcji.
- Ograniczenie maksymalnej liczby Gości w hotelu – na podstawie liczby dostępnych pokoi liczone jako liczba pokoi razy dwie osoby.
- Dokładne sprzątanie pokoi i dezynfekcję wszystkich powierzchni dotykowych sprzętu i łazienek oraz gruntowne wietrzenie pomieszczeń, albo po sprzątnięciu - dokonanie ozonowania/ dekontaminacji z użyciem dedykowanych technologii.
- Świadczenie usług gastronomicznych w reżimie sanitarnym wyłącznie w formie na wynos lub room service
- Bezwzględny zakaz przebywania w hotelu osób niezakwaterowanych.
- Wyłączenie z użytkowania pomieszczeń wspólnych takich jak: pokoje/sale zabaw dla dzieci, sauny, sale bilardowe, siłownie oraz innych, w których mogą tworzyć się skupiska ludzi.
- Bieżące dezynfekowanie, nie rzadziej niż co godzinę, ogólnodostępnych toalet, wind, blatów recepcyjnych, klamek, poręczy, uchwytów, telefonów, klawiatury komputerów, urządzeń w pomieszczeniach socjalnych oraz innych, często dotykanych powierzchni.
- Wyposażenie personelu hotelowego w jednorazowej maseczki, rękawiczki, a w razie potrzeby jednorazowe fartuchy z długim rękawem oraz wszystkie niezbędne środki higieniczne.
- Zapewnienie służbom hotelowym sprzętu i środków oraz monitorowanie codziennych prac porządkowych, ze szczególnym uwzględnieniem dezynfekowania powierzchni dotykowych - poręczy, klamek, włączników światła, uchwytów, poręczy krzeseł i powierzchni płaskich, w tym blatów w pomieszczeniach pracy.
- Umożliwienie użytkowania sal konferencyjnych na zasadach opisanych aktualnymi przepisami prawa (zachowanie dystansu społecznego wynoszącego minimum 2 m odległości między osobami.
- Pranie pościeli i ręczników w temp. min 60 ºC z dodatkiem detergentu w reżimie sanitarnym.
- Zakaz używania hotelowych suszarek nadmuchowych w łazienkach pokojowych oraz toaletach ogólnodostępnych.
- Systematyczne wietrzenie wszystkich pomieszczeń hotelu bądź ozonowanie (lub dekontaminacja w innej dostępnej technologii) powierzchni wspólnych.
- Dezynfekcja sprzętów hotelowych udostępnianych Gościom po każdym użyciu.
- Przygotowanie i umieszczenie w łatwo dostępnym miejscu potrzebnych numerów telefonów do stacji sanitarno-epidemiologicznej, służb medycznych.
- Informowanie wszystkich Gości hotelu o procedurach bezpieczeństwa zastosowanych w związku z wirusem COVID-19 w danym obiekcie.
